Over ons


Paassen Delsol Tax Lawyers is de handelsnaam van samenwerkende belastingadvieskantoren in Nederland, Bonaire en Curacao onder leiding van mr. Shulaika B. Paassen-Delsol (1970), die vanaf 2001 diensten op fiscaal juridisch gebied verlenen aan personen gevestigd in die drie jurisdicties.

Shulaika Delsol is in 1994 afgestudeerd als Fiscaal Jurist aan de Rijsuniversiteit Groningen. Ze heeft aansluitend een postacademische opleiding behaald tot Inspecteur der Belastingen. Tijdens haar opleiding tot Inspecteur der Belastingen heeft zij zich gespecialiseerd in winst berekenen van ondernemingen in de inkomsten- en vennootschapsbelasting en directeur-aandeelhoudersproblematiek.

Shulaika Delsol heeft gewerkt als Inspecteur der Belastingen bij de Belastingdienst Ondernemingen, als Beleidsmedewerker bij de Directie Internationale Fiscale zaken van het Ministerie van Financiën te Den Haag, als Beleidsmedewerker bij de Directie der Belastingen van de Nederlandse Antillen, Tax Lawyer bij CITCO en Tax Senior-Manager bij Deloitte. Vanaf 2006 is zij werkzaam als Directeur Tax van haar kantoor.

Als het gaat om belastingplanning legt Paassen Delsol Tax Lawyers de nadruk op het minimaliseren van de belastingrisico’s in plaats van het verlagen van de belastingdruk.  De verschuiving van verlagen van belastingdruk naar minimaliseren van belastingrisico’s is het gevolg van steeds ingewikkelder wordende belastingwetten, verdergaande automatisering en bestandsvergelijking gecombineerd met een strikte naleving van de fiscale wetgeving door de samenwerkende Belastingdiensten zowel lokaal als internationaal die spontaan en/of op verzoek met elkaar informatie uitwisselen op basis van gesloten bilaterale Belastingverdragen en/of Tax Information and Exchange Agreements (TIEA’s).